Uw Groenteman Yne en Hinke van der Meulen

Onze specialiteiten

Zuivel

Onze dagverse boerderijzuivel komt rechtstreeks van de boerderij. Hier wordt de zuivel op ambachtelijke wijze gemaakt van de verse melk van de eigen veestapel. Hierdoor weet u waar het product vandaan komt. Boerderijzuivel wordt warm afgevuld in tegenstelling tot de fabriekszuivel. Het verschil ziet en proeft u doordat het veel voller en romiger van smaak is. Ontdek het zelf!

Echte boerderijzuivel herkent u aan het keurmerk:


Ook verkopen wij dagelijks verse schapenkaas van de firma Montsma uit Kollum.

Aardappelen

Onze aardappelen zijn een echt specialisme. ze worden zorgvuldig uitgezocht door onze aardappelhandelaar Cnossen uit Sneek. deze kijkt altijd uit naar de beste aardappelen uit het noorden van onze provincie. De klassieke en beste aardappelrassen zijn bij ons te vinden. Ze zijn los te koop, verpakt in zakken van 2,5 en 5 kilo en soms in balen van 10 kilo. Op verzoek brengen wij zelfs de aardappelen voor u naar uw auto! De volgende aardappelrassen hebben wij op dit moment in ons assortiment:

  • Frieslander
  • Opperdoezer Ronde (lekker stevig culinaire aardappel die lekker is om met de hand te schrappen!)
  • Doré (Ietwat kruimige lekker aardappel)
  • Bildtstar (een vrij stevig, ronde rode aardappel, goed om op te bakken en voor stampotten).
  • Borger (een ietwat kruimig, langwerpige gele aardappel met diepe ogen, vooral in het begin van de nieuwe oogst zeer geschikt om met de hand te schrappen en op te bakken).

Primeurs en streekprodukten

Elk jaargetijde kent zijn eigen specifieke seizoensgroenten, fruit en aardappelen. Wij proberen kwalitatief goede producten te presenteren die bij het seizoen passen. zo liggen producten bij ons eerder in de schappen dan bij de supermarkt. Zo hebben wij op dit moment bijvoorbeeld de volgende primeurs in de schappen liggen:
- verse Hollandse trostomaten,
- Nieuwe oogst Malta's,
- Verse Hollandse kasboontjes,
- Knapperige Raapstelen,

Kom langs in de winkel om u te laten verrassen door onze mooie producten! Ook proberen wij lekkere streekprodukten op de kaart te zetten. dit met lokale telers en boeren. Zo hebben wij in de zomer het Berltsumer Gieltsje, een verrukkelijke aardappel die in Berlikum verbouwd wordt op ouderwetse wijze en met de hand gerooid. Onze schapenkaas komt uit Kollum bij de firma Montsma vandaan, deze schapenkaas wordt dagelijks bereid uit verse schapenkaas op de melkboerderij in Kollum.

Salades

Elke dag maken wij verse salades in onze eigen keuken. Zeer gezond, lekker en goed voor de lijn. De volgende salades hebben wij vast in ons assortiment:
- Huissalade
- Kip ananassalade
- Tonijnsalade
- Ei-salade
- Waldorfsalade
- Slafrissalade
- Komkommersalade
- Brunchsalade
- Scharrelsalade
Daarnaast hebben wij ook wisselende salades in ons assortiment, afhankelijk van seizoen.


Maaltijden

Elke dag maken wij in onze eigen moderne keuken maaltijden. Van eigen heerlijke ingrediënten maken wij de heerlijkste stamppotten, stoofpotjes, nasi- en bami maaltijden en chili con carne. Wat onze stamppotten zo uniek maakt, is dat wij zelf de bereiding doen met als basis de beste aardappelen. Doordat wij geen smaakversterkers toevoegen, behalve een snufje stamppotkruiden, behoudt de groente zijn smaak en is het geen eenheidsworst waardoor u niet precies zou kunnen vertellen wat voor groente er eigenlijk door de stamppot zit.

Elk seizoen heeft zijn eigen maaltijden en daardoor komt het bij ons niet voor dat wij (behalve de stamppot van de week) elke dag dezelfde stamppot aan u aanbieden. Daarnaast luisteren wij naar u, de klant, over uw wensen wat betreft de maaltijden.

U kunt bij ons ook kant en klare maaltijden krijgen. Deze maaltijden bevatten groenten, aardappelen en een stukje vlees van slagerij Rypma. 

Dus: heeft u een keer geen zin om uitgebreid te koken, maar wilt u wel een voedzame maaltijd voorschotelen voor uw gezin of voor uzelf? Dan bent u bij De Echte Groenteman Yne en Hinke van der Meulen aan het goede adres!